Marielle in Latijns-Amerika!

Buena Onda (good vibe)

Ola amigos!

Veel te veel gebeurd, dus geen idee waar te beginnen. Mn laatste verhaaltje eindigde met Oaxaca. Daar heb ik een tour gedaan naar de breedste boom ter wereld, naar een mezcalbrouwerij (zo'n 15 verschillende mezcal s (soort tequila) achter over getikt (moet toch ff proeven!) En daarna naar Hierve al Agua geweest. Een heel mooi uitzicht vanaf een berg met natuurlijk bronwater waar je in kon zwemmen. Erg mooi en leuke dag, hoewel het in het begin leek of ik de enige zou zijn de hele dag, maar gelukkig werd ik daarna in een andere bus gestopt, met meer toeristen.

Vanuit Oaxaca ben ik naar Puerto Escondido gegaan, naar het strand. Erg mooi daar met hele hoge golven waar regelmatig surfwedstrijden worden gehouden. Ik kwam daar een Israelisch meisje tegen die ik kende van Oaxaca, dus met haar een cabana (hutje op het strand) gehuurd. Ik heb surfles genomen en dat ging heel goed! En mn surfleraar was erg aardig, dus de hele middag met hem zitten kletsen en savonds nog een keer gesurft , gratis!Toen ik langs het strand liep,gingen ze toevallig op dat moment babyschildpadjesvrij laten. Zewaren net een dagoud en we mochten ze vast houden en daarnawedstrijdje wie er het eerst in het water was! Heel cool en veel geluk, want gebeurd eens in de 45 dagen!

Er warenerg weinig mensen in Puerto Escondido, dus besloten de volgende dag gelijk met Eric en Rickard (zweedse jongens die ik kende van Mexico City) mee te gaan naar een ander strand, Mazunte. In een krakkemikkige bus, die veel te hard reed gestapt en daarna in een colectivo (chickenbus) naar het strand. Daar kwamen we Luke en Alisa tegen, ook van Mexico City, dus was het weer 1 grote reunie! Het strand was echt heel mooi en relaxed en met een leuke groep mensen, nu ook een Nederlands meisje, heel raar om weer Nederlands te praten! We hebben een boottour gedaan, waar we heel veel dolfijnen hebben gezien en zeeschildpadden. De gids heeft zelfs een schildpad gevangen zodat we die van dichterbij konden bekijken en ik heb hem vastgehouden (50 kg!).

Savonds lekker met zn allen naar een ander verlaten strandje, zonsondergang bekeken en kampvuurtje gebouwd. En een avond naar een bar op het strand (Einstein) met hele vage mensen, waar een nog vager verhaal over rondging. Scheen een maand geleden een schietpartij hebben plaats gevonden omdat de buren overlast hadden, toen gingen ze maar naar elkaar schieten en is er een toerist omgekomen, en de eigenaar was op de vlucht, maar deze avond was hij er dus weer om voor ons muziek te maken. Heel bizar en raar want het is zon relaxte plek, verwacht je echt niet dat daar ook maar iets gebeurd! Door dit verhaal kreeg het allemaal een nog mysterieuze sfeer, maar wel grappig! UIteindelijk hebben we met zn allen meegetrommeld en gezongen, maar niet te luid haha!

Vanuit Mazunte zijn we met de hele groep naar San Cristobal de las Casas gegaan. Een heel leuk hostel met heel veel leuke mensen! Elke avond kampvuur en salsales!

Hier heb ik een tour gedaan naar de Sumidero Canyon, waar je met een speedboot doorheen gaat en we veel krokodillen en verschillende vogels hebben gezien, erg mooi! En ik ben naar een indigenous village geweest, een dorpje waar de Mayas al hun rituelen uitvoeren met kaarsen op de grond, cola drinken en kippen offeren, heel bizar! Heeft allemaal betekenissen maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen. Deze tocht hebben we te paard gedaan, erg leuk!

San Cristobal is echt een heel leuk stadje met verschillende marktjes en hele leuke cafeetjes (waar ik mn eerste leuke mexicaan heb ontmoet hihi!). Heel veel salsa gedanst en lekker rondgewandeld daar!

Vanuit San Cristobal heb ik de bus gepakt samen met Mara (NL), Ben (ENG) en Camila (Chili) naar Palenque, in de jungle! Daar aangekomen een cabana uitgezocht (de minst ranzige) en gelijk drijfnat van de hitte, het is zo vochtig en heet hier!! Maar een hele mooie plek, vol met allemaal junglegeluiden (oa andere brulapen), en elke dag is het weer een verrassing welk beest we nu weer op bezoek hebben. Zo zitten hier enorme padden, vogelspinnen, teveel kakkerlakken etc! Ben zo blij met mn klamboe!

Er is een heel leuk restaurant in de jungle (de enige) met elke avond live muziek en vuurshows! Heel gaaf. En er is een groep hippies hier, die de vuurshows geven en wat armbandjes maken en daarvan leven! Zijn echt super aardige mensen en het is allemaal heel spiritueel . Zo kan een mayajongen (onder de tattoos, half kaalgeschoren, gaten in zn oren etc) vuur in verschillende kleuren veranderen. Echt bizar! En hoe meer je te weten komt over hun cultuur hoe interessanter het wordt! Elke avond hebben ze een afterparty, waar ze allemaal hun vuurgooien en slingeren oefenen op een hele mooie plek. Dus daar zijn we natuurlijk ook geweest! De maya jongen ging zelfs helemaal naakt (op 1 strookje stof na) en maar met vuur spelen!

We zijn ook gevraagd om Mexicaanse scholieren te helpen met Engelse les. Ze kwamen die dag naar Palenque en hebben ons geinterviewd. Zaten we met vier backpackers aan een grote tafel voor een hele klas kinderen met tientallen cameras en videocameras! We leken wel popsterren! Maar heel leuk om te doen, en we kregen er zelfs nog wat geld voor!

Verder zijn er hele mooie ruines van de mayas, waar slechts 5% van zichtbaar is omdat de rest nog in de jungle verborgen ligt. We hadden een hele goede gids, dus dat was heel interessant. De mayas waren zo slim! En ze wisten toen al zo veel wat pas nu wetenschappelijk bewezen is. We zijn ook een dag naar de watervallen geweest, Agua Azul. Heel erg mooi, en je kon in de watervallen zwemmen. Ik dacht dat het overal wel kon, maar op 1 plek was de stroming heel sterk. Ik dacht dat ik nog wel terug kon komen, maar toen werd ik echt meegesleurd en moest ik me vastgrijpen aan een rots en achter me zag ik de waterval naar beneden storten! Whaaa, maar toen vanuit het niets kwam er een man aangerend die me eruit trok! Held! De rest had het helemaal niet door en stond een beetje te kijken en zelfs te filmen, haha, maar het ging ook allemaal heel snel! Daarna heb ik het zwemmen maar gelaten voor wat het was en besloten het beste te maken van mn tweede leven!

Ik zou eigenlijk twee dagen geleden al richting cancun gaan, maar nu blijf ik toch nog maar een paar dagen hier, samen met Camila. Het is heel relaxed hier en de hippies gaan ons van alles leren zoals het vuurslingeren (heet Poy)(alleen dan zonder vuur uiteraard) en ons plekken laten zien die minder bekend zijn en niet in de lonely planet staan. En ik vind het heel interessant om meer te weten te komen over hun cultuur en ze zijn echt heel aardig! Ze willen alles delen terwijl ze niks hebben! Denk dat ik van dit soort dingen juist moet profiteren, want dat is een veel gavere ervaring dan alleen de toeristische attracties afsjeesen! Maar ik moet wel zo snel mogelijk Spaans leren om meer mee te krijgen, maar Camila geeft me een beetje les.

Nou om een lang verhaal kort te maken, het is nog steeds super hier, maak elke dag heel veel mee en vermaak me prima! Kan alleen geen keuzes maken, waneer verder te gaan, waarheen te gaan etc. Had een busticket gekocht die ik nu al drie keer heb laten wijzigen! Ach ja, dat is het mooie van geen plannen hebben!

Nou hoop dat het allemaal goed gaat daar, heeft het al een keer geregend? En nogmaals bedankt voor alle reacties!!

Hele dikke kus Marielle

Ik heb ook wat foto's op facebook gezet!

Kim

lekkerrrr ik moet hier bijna ook aan de tequila want het begint echt koud te worden hier :S bbrrrr!!

leuke verhalen! geniet ervan!!!!
en DOE VOORZICHTIG! :)

beso!!

Bart

Ode aan de redder! Held!

maar je maakt gave avonturen mee joh!
Enjoy and take care! :)

X Bart

Lydia

Ola chica!! wat een gaaf verhaal weer....je doet alleen maar leuke dingen >> heel goed! Jij lekker @ strand, btje salsa lessen volgen....hier heeft het idd geregend en ik lig in bed met keelpijn (altijd fijn dat hollandse weer) maar trouwens........ik las iets over een vogelspin..IEKS ben je die echt al tegengekomen? In je kamer?? Meine gute dat lijkt me dan toch echt zo eng :S trouwens van dat keuzes maken...niet te lang over nadenken..hetgeen doen dat op dat moment het beste klinkt, of het leukst lijkt en dan kom je er al snel genoeg achter of het de juiste keuze is of niet...en zo niet dan ga je gewoon heel gauw weer weg / verder :)

nou chicaaaaa have fun fun fun,
kussie Lydia

Edwin

Hey Marielle!
Leuk om je verhalen te lezen! Ben net terug van mijn rondreis in Egypte en ga je avonturen zeker volgen!
Nog heel plezier daar, geniet ervan en "take care of yourselves"!
X Edwin

marjo

Liefie, geweldig weer om je verhalen te lezen! De prachtige avonturen die je meemaakt. De schitterende omgeving waarin je telkens belandt... Leuke mensen om je heen. Dit heb je verdient! Wat een goeie zet was dit van je om te gaan doen! En wat inspirerend al die culturen en gewoontes van daar die je allemaal ziet,ervaart en meemaakt. Top!!!!
Doe voorzichtig en geniet van ieder moment en denk er af en toe aan hoe stoer het nog steeds is dat je daar bent!
Heeel veel plezier en ik wacht weer vol verwachting naar je volgende story!

Dikke zoen van ons!

Wouter

Joooo,

klinkt goed en ziet er ook goed uit. Honden die Viva Mexico in het zand schrijven ben ik nog niet eerder tegengekomen.

Palenque is ook echt heel vet! En je verhaal zit weer vol rare avonturen. Voor zover ik weet staan er trouwens een aantal enorm grote borden bij Agua Azul die je waarschuwen voor de sterke stroming, maar ja jij dacht natuurlijk lekkere jacuzzi! Haha, ik ben wel weer jaloers hoor.

He have fun,
grtz

Jobke

Jij hebt geen idee hoe jaloers ik ben!!!!!!! Echt schitterend daar!!!! Damn girl geniet ervan...

mams

Hoi lieverd, ziet er allemaal super uit. leuk verhaal weer. en lekker relax allemaal. Ik hoef niet te zeggen geniet ervan want dat is wel te zien. Maar niet te stoer doen meer he. in dat water. let een beetje op wil je, wil je graag heelhuids terug. het was fijn je stem even te horen. zijn er ook backpackers van mijn leeftijd? Krijg er ook zin in. kus...

Mies en Suus

Hola!
wat een geweldig verhaal weer. het liefst wil ik overal op reageren maar dan wordt mijn verhaal net zo lang hihi..je zit er 'nog' maar 3 weken en moet je zien wat je allemaal al hebt meegemaakt zeg echt super! Wat megastoer zeg met die kleine schildpadjes zooo gaaf.. wat een megageluk..je hebt gelijk ook om daar bij die hippies nog te blijven.. anders zonde om niet te doen enne die keuzes maken tja helaas kan ik daar niet over meepraten ;)..maar weet je je bent er 3 weken moet je eens even nagaan hoeveel tijd je nog hebt en ja het vliegt voorbij.. maar 5 MAANDEN.. dus ik zou pas keuze maken als je geen zin meer hebt te blijven op die plek waar je bent en daar helemaal uitgekeken bent.. don't hurry be happy.. en dat laatste kunnen we allemaal vanaf ons beeldschermpje, met op de achtergrond regen en herfst dan weer 6 graden, dan weer 19 (!) graden echt wel zien.. op de fotos straal je gigantisch van het beeldscherm af en dat tovert weer een gigantische lach bij ons op het gezicht tja die wisselwerking he.. dus blijf genieten jij dan doen wij met je mee! Dikke kus Mies en Suus

Vera Boogie

Heeeeeeeeeee Jelll,

Jouw verhalen klinken ook helemaal dol!
Vet he dat backpacken!
Ga nog maar een hoop meemaken en ik ga zo ff je foto´s bekijken!

Have fun

Veel liefs Vera

Ylona

Roomy!!!!
Wilde je weer eens een krabbel op hyves sturen en toen las ik dat je op reis bent!! Via je blog kwam ik op deze site en heb al je verhalen tot nu toe gelezen.....
Jeeee wat onwijs stoer van je zeg! En wat een mooie, leuke reis maak jij!! Ben echt helemaal enthousiast en stiekem super jaloers!! Echt tof joh! Wist helemaal niet dat je weg ging en al helemaal niet dat je een half jaar weg blijft...jammer dat ik je voor die tijd niet meer heb gezien of gesproken! Ik ga mijzelf ff toevoegen aan je lijst voor deze site zodat ik t/m maart kan weg zwijmelen bij je verhalen ;-)
Heel veel plezier en geniet van alles!!
Dikke kus Ylona